Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@20:39:05 GMT

یک روش کلاهبرداری که گویا هرگز قدیمی نمی‌شود!

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۵۳۱۴۷

یک روش کلاهبرداری که گویا هرگز قدیمی نمی‌شود!

یک روش کلاهبرداری که گویا هرگز قدیمی نمی‌شود

«سلام. من سید کریم از عشایر چادرنشین هستم و چند وقت پیش وقتی گوسفندانم را به چرا برده بودم یک کوزه سکه پیدا کردم. شماره شما را با استخاره پیدا کردم، اگر می‌تونی برامون بفروش اما تو را به امام حسین به کسی چیزی نگو.»

به گزارش خبرآنلاین، چند سالی است که بسیاری از مردم با چنین پیامک‌هایی روبرو می‌شوند که در آن فردی به ظاهر ساده با غلط املایی‌هایی خودش را چوپان، عشایر و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. معرفی کرده و صاحب شماره را به صدجور آیه و قرآن قسم داده که شماره را از طریق استخاره پیدا کرده است. و گفته کوزه‌ای پر از سکه یافته که برای گذران زندگی و درآوردن روزی حلال قصد فروش آن را دارد.

اگر با خواندن این پاراگراف یاد زمان‌های دور و سال‌ها قبل افتادید، باید بگوییم قضیه چندان هم نوستالژیک نشده و حالا چوپان عزیز با تغییر شغلی مختصر هنوز هم بعد از بیش از ۱۰ سال به این شگرد خود ادامه می‌دهد.

این روش کلاهبرداری سال‌هاست که ادامه دارد و بارها درباره آن نوشته شده و حتی مستند ساخته شده است پس چرا همچنان ادامه دارد و به نظر می‌رسد این افراد دستگیر نشده اند؟ آیا صرف دریافت پیامک کافی نیست تا کسی بتواند اعلام جرم کرده و علیه این افراد شکایت کند؟

قوشه،وکیل دادگستری در این باره می‌گوید: مسئله ای که وجود دارد این است که تا زمانی که جرم محقق نشده است، متاسفانه نمی‌شود آن را پیگیری کرد دریافت پیامک کافی نیست تا کسی بتواند شکایت کند. اما با توجه به اینکه ارسال این پیام‌ها زیاد است و خیلی از از دوستان خود من چنین پیام‌های مشابهی دریافت کرده اند، خود دادستان به عنوان مدعی العموم می‌تواند وارد شود اما در بحث شکایت، تنها کسی می‌تواند انجام بدهد که از جرم متضرر شده است. بنابراین تا برای کسی چنین موضوعی اتفاق نیفتاده است و پولی از دست نداده است، نمی‌تواند شکایتی کند.

این وکیل دادگستری با بیان اینکه هر شهروندی می‌تواند نسبت به موضوعی اعلام جرم کند، ادامه می‌دهد: اما اینکه آیا واقعا مقامات قضایی پیگیر مسئله خواهند شد یا نه، مشخص نیست و اعلام کردنش در فضای رسانه و شبکه‌های اجتماعی هم می‌تواند نوعی اطلاع رسانی باشد. متاسفانه تا به حال اقدام قضایی روی آن صورت نگرفته است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اعمال ماه شعبان تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها کلاب هاوس سند همکاری 25 ساله ایران و چین روز جمهوری اسلامی ارسال پیامک گنج کلاهبرداری شکایت قوانین حقوقی اعمال ماه شعبان تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها کلاب هاوس سند همکاری 25 ساله ایران و چین روز جمهوری اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۵۳۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ارسال لینک‌های آلوده

رامین پاشایی معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا با اشاره به فرارسیدن تعطیلات سه روزه در کشور گفت : تجزیه و تحلیل پرونده‌های قضایی و تجربیات ادوار گذشته نشان می‌دهد که مجرمان سایبری با توجه به ایام پایانی هفته یا منتهی به تعطیلات چند روزه در کشور، اقدامات مجرمانه خود در فضای مجازی را افزایش داده و اقدام به کلاهبرداری از کاربران با روش‌های مختلف می‌کنند. 

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا با اشاره به شگرد این مجرمان ادامه داد: برخی افراد سودجو با ارسال پیامک حاوی پیوند‌های آلوده با عناوینی نظیر «دریافت کالابرگ»، «ابلاغیات قضایی»، و ... مترصد کلاهبرداری از طریق دسترسی غیر مجاز به گوشی تلفن فریب خوردگان و برداشت غیر مجاز پول از حساب‌های مالی آنان هستند. گاهی این افراد با لینک‌های آلوده به اطلاعات خصوصی شهروندان نیز دسترسی پیدا کرده و از این طریق دست به اخاذی از آنان می‌زنند.

وی با بیان اینکه ارسال و دریافت این پیامک‌ها در تمامی پیام رسان‌ها اعم از بومی و غیر بومی و گروه‌ها و کانال‌هایی که شهروندان در آن عضویت دارند ممکن است، گفت:‌حتی گاهی ممکن است ارسال این پیامک‌ها از طریق دوستان و آشنایان باشد و آنان خواسته یا ناخواسته در چنین دام سایبری افتاده باشند.

پاشایی اضافه کرد: علاوه بر لینک‌های آلوده، شیوه دیگر مجرمان سایبری، کلاهبرداری و دریافت وجه نقد و ... از کاربران است که لازم است در این خصوص نیز شهروندان هوشیاری لازم را داشته باشند.

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتای فراجا در همین راستا به مردم و به خصوص کاربران فضای مجازی وتلفن‌های همراه هوشمند هشدار داد که در صورت مواجه با این‌گونه پیامک‌های مشکوک که مشخصه اصلی تمامی آنها ارسال از طریق سرشماره‌های تلفن شخصی است، به آن توجهی نکرده و از باز کردن لینک موجود در آن خودداری کنند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • کلاهبرداری یک میلیاردی با پیامک جعلی ثنا
  • خورشید را هرگز از این زاویه ندیده‌اید/ فیلم
  • ادامه ساخت و ساز شهرداری زاکانی در پارک‌ها (+ عکس) / دیوار کشی در بخش‌هایی از این بوستان قدیمی تهران
  • ادامه ساخت و ساز شهرداری زاکانی در پارک‌ها؛ دیوار کشی در بخش‌هایی از این بوستان قدیمی تهران/ عکس
  • افزایش ارسال لینک‌های آلوده
  • واکنش سپاهان به حواشی پیرمرد حاشیه‌ ساز؛ گویا رگ غیرت شما فقط در برخی موارد بیرون می‌زند!
  • کلاهبرداری تتر چیست و چطور آن را تشخیص دهیم
  • هواداران دورتموند و سردادن شعار تو هرگز تنها قدم نخواهی زد، سرود معروف هواداران لیورپول / فیلم
  • دنیای بدون معلم، هرگز
  • بیمه سلامت هرگز برای بیمه‌کردن با افراد تماس تلفنی نمی‌گیرد/ بیمه شدگان مراقب شرکت‌های سودجو باشند